Samarbeten för hållbar utveckling

Eftersom vi brinner för att bli del av en värld i balans – för hållbar utveckling, har vi inlett samarbeten med likasinnade.

Ett av dessa företag är CleanSea som grundades av tvillingarna Lukas och Mikaela Julher 2019, inspirerad av deras kärlek till havet efter att ha tillbringat somrar längs Sveriges västkust. På en promenad upptäckte de en vik full av plastavfall – flaskor, påsar, rep och kasserade nät – som resulterade i att CleanSea skapades.

CleanSea logo
CleanSea

Varje timme sköljer fem badkar av plast upp i Bohuslän och miljontals marina djur dör varje år på grund av havsföroreningar. CleanSea’s uppdrag är att vända detta genom att rensa kustlinjer, havsbottnar och öar från skadlig plast och skräp, för att skapa en framtid där våra hav frodas med liv, inte avfall.

Wavy i vinröd, spaceuppställning samt fristående sittbänk på ett kontor

Vårt samarbete med CleanSea innebär att för varje såld Wavy, plockar CleanSea bort 1 kg skräp från våra kuster. När formgivaren Annica Doms skapade Wavy, var målet att kombinera hållbarhet med funktion. Wavy är ett elegant och rymligt avfallskärl för källsortering i offentliga miljöer.

Hållbarhet är centralt i Wavy. Modulerna är tillverkade av 20 % återvunnet stål och har en lång livslängd. Produkten är designad för att vara cirkulära – delarna kan enkelt bytas ut, renoveras och återvinnas. Innerkärlen, tillverkade av 100 % återvunnen plast, möjliggör användning av papperssäckar och är en del av en helhetslösning för miljösmart avfallshantering.

Genom att välja Wavy bidrar du inte bara till en hållbar miljö, utan också till renare hav genom vårt samarbete med CleanSea.