TreCe's historia - 50 år

Det var 1973 allting startade. Närmare bestämt den 28 maj. Göran Carnock hade en ambition att tillverka och sälja lager- och arkivhyllor i furu och drev företaget under ett antal år med det sortimentet. Affärerna blomstrade. Några år senare började sönerna Anders och Claes i företaget. Med tre C i efternamnen skapades namnet TreCe.

Efter några år bestämde sig Göran för att pensionera sig och företaget övertogs av sönerna Claes och Anders. Anders hade andra ideér om vad han ville göra, så Claes var den som drev TreCe vidare. I och med detta fick Claes en idé om att skapa en möbelserie för kontorsförvaring, som var flexibel och lätt kunde anpassas efter de flesta behov. CombiLine föddes och blev en stor succé. Nu började företaget ta fart på riktigt och flera personer anställdes för att klara den stora efterfrågan på TreCes produkter.

Tankar om att bredda verksamheten tog form och samtidigt blev TreCe kontaktade av Annica Doms, en elev vid Umeå Högskola, Industridesignlinjen. Hon ville som examensarbete utveckla en produkt tillsammans med TreCe. En produkt började ta form och efter en tid växte källsorteringsmöbeln Kite fram. Kite blev en succé och året efter vann Kite Red Dot Award. Det öppnade vägen för de framgångar produkten har även idag. Genom den stigande efterfrågan utvecklades företaget i både storlek och sortiment till att idag ha ett komplett förvarings- och källsorteringssortiment för kontor och offentlig miljö.

Samarbetet med Annica och hennes partner David fortsatte med flera andra lyckosamma produkter. Birdie, Place, Soft, Ridge med flera. Som ett led i detta breddade sig TreCe genom att ha två olika produktlinjer. Förvaring och Källsortering.

Förvaringsdelen består idag av två produktserier. CombiLine för allmän förvaring och för den personliga förvaringen heter produktserien Space. Genom åren har dessa produktserier utvecklats och anpassats efter dagens behov.

Gällande källsorteringsdelen så har flera produkter vuxit fram och flera av dem har belönats med internationella designpriser på grund av sin design och innovativa funktioner. Den senaste prisutmärkelsen var för produkterna Popsicle och Hightower. De bägge blev vinnare i German Design Award 2023. Båda produkterna är designade av Jangir Maddadi.

I och med 2023-års möbelmässa introducerades produkterna KLOSS och Etage. Båda produkterna bygger på stor flexibilitet. Bägge fungerar som enskild produkt eller i grupp. Detta gör att de enkelt kan anpassas efter kundernas behov. KLOSS är designad av Kauppi & Kauppi och Etage är designad av Bernstrand & Berselius.

1973

Arkivhyllor i furu, förvaringslösning
Design: TreCe

arkivhylla furu förvaring arkivering magasin archive shelf pine archiving storage

En möbelserie för kontorsförvaring.
Design: TreCe

kontorsskåp hylla förvaring storage möbelfakta kontorsförvaring office storage trece shelves

Källsorteringsmöbel
Design: Studio Doms

En möbelserie för personlig förvaring.
Design: TreCe

Space förvaringsskåp

Källsorteringsmöbel
Design: Studio Doms

recycling birdie källsortering papperskorg trece

Sail

Klädhängare
Design: Studio Doms

Mediamöbel
Design: Studio Doms

mediamöbel konferensrum kontor förvaring hög finish

Förvaringsmöbel
Design: Studio Doms

place hyllsystem rumsavdelare trece place hyllor förvaringshyllor

Källsorteringsmöbel
Design: Ebba Hellberg och Sigrid Ljungström

Källsorteringsmöbel
Design: Tengbom Arkitekter

Hold_papperskorg_kallsortering_trece_lock

Källsorteringsmöbel
Design: Studio Doms

papperskorg offentliga miljöer kontor hold mini

Källsorteringsmöbel
Design: Studio Doms

Kite mini trece kallsortering papperskorg recycling bin small spaces hotel rooms hotell rum konferens papperskorg

Källsorteringsmöbel
Design: Studio Doms

Källsorteringsmöbel
Design: Jangir Maddadi

Butler bin jangir maddadi källsortering kontor offentliga miljöer designad papperskorg

Källsorteringsmöbel
Design: Jangir Maddadi

Källsorteringsmöbel
Design: Jangir Maddadi

Hightower - Saffron, brilliant blue and old pink

Modulärt källsorteringssystem
Design: Kauppi & Kauppi

Sju pärlvita KLOSS längs väggöppning

Källsorteringsmöbel
Design: Bernstrand & Borselius

Resan fortsätter