Designers

Flera av våra produkter har vi på TreCe designat själva. Dessa har i de flesta fall tagit form utifrån behov vi sett på marknaden men och även från den input som våra kunder ger oss.

Vi har även valt att samarbeta tillsammans med andra designers. Detta har i flera fall visats sig vara ett lyckokast. Ny input, innovativa lösningar och en fantastisk design som tack vare detta vunnit internationella priser.

Nyfikna på att se vilka utmärkelser vi har vunnit? Vi har samlat alla här. 

De två designerna Thomas Bernstrand och Stefan Borselius har jobbat tillsammans i 8 år, men båda har varit i branschen betydlig längre. De träffades redan på Konstfack, men det var först i ett designuppdrag för Blå Station 2015 de började arbeta gemensamt. Under projektets gång kände båda att de arbetade bra ihop och det ledde till att de samarbetade alltmer.

Bernstrand och Borselius driver sedan över 20 år egna designkontor med inriktning på möbler och inredning. Bernstrand i Stockholm och Borselius i sydligaste Skåne. De har under åren arbetat med flertalet prestigefulla företag tillsammans och var för sig. Förra året inledde de gemensamt ett samarbete med TreCe.

Kauppi & Kauppi

Kauppi & Kauppi är en designerduo med rötter i södra och norra Sverige. Johan och Nina har båda tagit sin MFA-examen vid Academy of Design & Crafts vid Göteborgs universitet. I slutet av 2016 etablerade de den gemensamma designstudion Kauppi & Kauppi i Malmö, efter att ha bott flera år i New York och Frankfurt.

Studion närmar sig design och kommunikation i alla skalor, från rumsliga projekt till taktila objekt i handens skala. När de utvecklar design går deras intresse för att skapa kollektioner och strategiska produktfamiljer som en röd tråd genom deras arbetsflöde. Studions designfilosofi identifieras av ett sökande efter en ren och återhållsam design, som hyllar de mervärden som gör ett projekt unikt och genuint. Inspirationen finns ofta i kontrasterna, mellan norr och söder och i dynamiken mellan lugn natur och pulserande stadslandskap.

Kauppi & Kauppis designmetod är av adaptiv karaktär, beroende på sammanhanget, uppgiften och samarbetspartnerna. Den speciella kreativa dynamik som uppstår i nära och engagerade partnerskap värderas högt, eftersom goda processer genererar goda resultat. Oavsett projekt finns det ett par frågor som de alltid har i åtanke: – Hur bidrar vår design och vad motiverar dess existens?

Kauppi & Kauppi har vunnit flera internationella prestigefyllda utmärkelser som Swedish Design Award, iF Design Award, Archiproduct Design Award, Muuuz International Design Awards och ett antal German Design Awards, för att nämna några av deras hedersvärda höjdpunkter.

Jangir Madaddi

Jangir brinner för att skapa objekt med stark identitet. Varje millimeter av hans design kontempleras. Varje objekt har sin egen historia. Varje produkt han skapar, är en vacker, funktionell skulptur. Han strävar efter att utforma meningsfulla produkter som lever vidare från generation till generation. En ambition är att alltid skapa innovativa och hållbara produkter som är funktionella, vackra och helt oberoende av trender. Produkter som varken är moderna eller klassiska, de är tidlösa.

Annica Doms

Designer utbildad vid Luleå tekniska universitet. Under praktiken hos arkitektbyrån Ortner & Ortner i Köln väcktes intresset för rum, inredning och möbler. I samband med sitt examensarbete kom Annica i kontakt med TreCe och har sedan dess designat flertalet produkter.

Annicas examensarbete, papperskorgen Kite, belönades med ”designernas nobelpris” Red Dot Design Award för sin innovativa form och German Design Award Winner 2020. Idag är Annica designkonsult på Studio Doms.

Samarbetet med TreCe bygger på relevant och genomtänkt design som understödjer varje funktion, inspirerat av funktionell design från förr.

– I varje verktyg, beslag och mekanisk lösning som var generation samlat på sig finns en snillrik funktion. Mekaniken står i centrum och materialets egenskaper har listigt tagits tillvara. Tillverkningstekniker och sammanfogningslösningar är så tydligt redovisade på gamla ting. De ligger inte gömda bakom kåpor och höljen, utan blottade. Ofta är de, kanske just därför, också så mycket vackrare gjorda.

– Att allt är analogt hjälper mig att skala bort, att tänka klart. När trendrapporterna avlöser varandra hämtar jag inspiration och färgskalor där trender inte existerar, bland hällarnas lavar, åkerns strån eller trädgårdens blomster.

Designer och grundare av Studio Doms. David har en civilingenjörsexamen i industriell design från Luleå tekniska universitet och har även studerat ljus- och armaturdesign.

Studio Doms startades 2010 och företaget är idag verksamt inom områdena möbeldesign, produktdesign, designstrategi och grafisk formgivning. SKAPA kan stoltsera med en rad designutmärkelser, däribland German Design Award, Good Design Award och Design S.

David Doms hittar mycket av sin inspiration genom att observera människors rörelser och beteenden i naturliga miljöer, ofta under resor med tunnelbanan. Intrycken från verkligheten är viktiga ingångsvärden i designprocessen och i samarbetet med TreCe.

– Att vara designer innebär ett evigt sökande efter lösningar. Det är viktigt att förstå användarens behov och att uppfylla dem med gedigen konstruktion, smart mekanik och utnyttjande av materialets egenskaper. Den färdiga lösningen ska alltid ha ett tydligt existensberättigande, att underlätta för användaren i vardagen och samtidigt passa väl in i TreCes sortiment.

Ebba Hellberg & Sigrid Ljungström

En bidragande faktor till TreCes ständiga utveckling av innovativa designlösningar är våra återkommande samarbeten med designstudenter. Källsorteringsmöbeln Cloud är ett gott prisat exempel, utvecklad tillsammans med Chalmersstudenterna Ebba Hellberg och Sigrid Ljungström.

TreCe lägger stor vikt vid att söka nya influenser i produktutveckling. Vi ser det som en förutsättning för att ligga i framkant. Samarbetet med Ebba Hellberg och Sigrid Ljungström, studenter på design- och produktutvecklingsprogrammet på Chalmers Tekniska Högskola, gav oss inte bara stor inspiration utan även en fantastisk produkt. Cloud har snabbt utvecklats till en produktfamilj och vann nyligen första pris i German Design Award 2019, Excellent Product Design i kategorin kontorsmöbler/miljösortering.