Referens: Galleria Emporia, Malmö

Wingårdh valde Kite

I slutet på oktober 2012 slog Sveriges största köpcentrum Galleria Emporia upp portarna i Hyllie, Malmö. TreCe har fått förmånen att leverera källsorteringsmöbeln Kite till gallerians totalt 93 000 kvm.

Katia Sorkine, Steen & Strøm har varit koordinator för det enorma projektet. Hon är imponerad av TreCes insats:
– TreCe har gett bra service och snabb återkoppling. Dessutom har vi fått fin support av vår kontaktperson som funnits på plats i regionen.

För gestaltningen av Emporia står Wingårdh arkitektkontor. Det var Wingårdhs som uppmärksammade Kite, då denna lanserades på Stockholm furniture fair 2012. Det var också de som föreskrev produkten till projektet. Kite har anpassats för att smälta in och komplettera arkitektens vision. Exempelvis matchar färgerna hos Kite gallerians sex olika torgmiljöer, däribland Bärnstensentrén, Havstorget och Blomstertorget.

3000 personer jobbar i Galleria Emporia som dagligen besöks av över 20 000 besökare. Det höga flödet av personal och besökare ställer stora krav på papperskorgens användbarhet. Kites olika inkast och tydliga, tryckta symboler, gör det lätt att källsortera, även för folk i farten.

Förutom beställaren Steen & Strøm har även Struktur och Advansia deltagit i projektet.