Källsortering i offentliga miljöer: skapar renare och hållbara samhällen

Källsortering är en viktig praxis för att främja renare och mer hållbara offentliga miljöer. Genom att aktivt delta i källsorteringen kan vi minska mängden avfall som hamnar på soptippar och i stället återvinna och återanvända material på ett mer hållbart sätt. Denna enkla handling bidrar till att bevara våra värdefulla naturresurser, minskar miljöpåverkan och främjar en grönare framtid för alla.

Etage olika moduler

Källsortering, Etage

22-160 liter, golv
Etage kulörer

KLOSS Mini

Källsortering, KLOSS Mini

11-13 liter, golv + vägg

KLOSS-small-produktbild-800x800px

Källsortering, KLOSS Small

32-35 liter, golv + vägg

Fem olivfärgade moduler KLOSS runt ett hörn

Källsortering, KLOSS

65-68 liter, golv + vägg

Papperskorg, Hightower

125 liter, golv

Källsortering, Ridge

140 + 160 liter, golv

Källsortering, Birdie

63 + 43 liter, vägg + golv

Papperskorg, Popsicle

57 liter, golv

Papperskorg, Kite

70 liter, golv

Källsortering, Cloud

85–125 liter, golv
   

Papperskorg, Hold

23 liter, vägg + golv

Papperskorg, Kite mini

10 liter, vägg + golv

Miljödisk

CombiLine, fler varianter

Miljöstation

CombiLine, färdiga kombinationer

Papperskorg, Butler

46 + 116 liter, golv

Referenser

Vi levererar ständigt till företag med stora krav på fungerande förvaringslösningar. Förvaring med stor flexibilitet som lätt kan anpassas beroende på vilket behov som finns. De flesta av våra möbler är utprovade och godkända enligt Möbelfakta. Kvalitet är viktigt för oss och vi delar gärna med oss av våra kunskaper om hur man skapar bästa möjliga förvaringslösning. Ett bevis på det är nöjda kunder som återkommer till oss och kompletterar eller på nytt beställer förvaringsmöbler ur vårt breda produktsortiment.

Deichman Bjørvika, Oslo

trece-referens-kite-arlanda-express papperskorg

Arlanda Express, Stockholm

Källsorteringssystem nyckeln till att minska avfallen

Offentliga miljöer, såsom parker, torg, skolor och evenemangsplatser, genererar betydande mängder avfall varje dag. Genom att implementera effektiva källsorteringssystem kan vi hantera och minska detta avfall på ett effektivt sätt. Genom att erbjuda tydliga och tillgängliga behållare för olika typer av avfall ger vi medborgare möjlighet att aktivt delta i hållbarhetsinitiativen och lära oss om vikten av att minska, återvinna och återanvända material.

Det finns flera offentliga miljöer där källsortering kan vara särskilt effektivt. Till exempel på flygplatser, gallerior, bibliotek, parkeringshus och trappuppgångar kan källsorteringssystem uppmuntra och ge god effekt. Genom att erbjuda åtskilda behållare för papper, plast, glas och metall underlättar vi för människor att sortera sitt avfall på rätt sätt. Tydlig märkning och skyltning spelar också en viktig roll för att informera och vägleda användare om vilket material som ska placeras i varje behållare.

Från 1 januari 2026 kommer kommunerna att kräva separat insamling av vanligt förpackningsavfall på platser som är över 2 000 kvadratmeter och där det finns betydande mängder förpackningsavfall. Plastförpackningsavfall ska också samlas separat på andra utomhusplatser med betydande mängder, som gågator. Arrangörer av offentliga utomhustillställningar ansvarar också för att besökare kan sortera och ta hand om förpackningsavfall. Läs mer om detta här: Nya förbättrade regler om förpackningsinsamlingen – Regeringen.se

Skydda miljön med källsortering

Fördelarna med att implementera källsortering i offentliga miljöer är många. Genom att minska mängden avfall som hamnar på soptippar kan vi bidra till att bevara våra naturresurser och skydda miljön. Dessutom skapar källsortering en renare och mer attraktiv miljö för medborgare och besökare. Genom att offentliga institutioner och platser visar sitt engagemang för hållbarhet kan de också inspirera medborgare att vidta liknande åtgärder i sina egna hem och samhällen. Tillsammans kan vi göra skillnad och bidra till en grönare framtid för kommande generationer.

Utbildning och delaktighet leder till en hållbar framtid

För att lyckas med källsortering i offentliga miljöer är utbildning och medvetenhet avgörande. Genom att informera medborgare och besökare om vikten av källsortering och hur man korrekt sorterar avfall kan vi öka delaktigheten och engagemanget. Utbildningskampanjer, informationsmaterial och evenemang kan sprida kunskap och inspirera människor att delta aktivt i källsorteringsprocessen. Genom att skapa en kultur av hållbarhet och medvetenhet kan vi tillsammans arbeta mot en renare och mer hållbar framtid.

Genom att implementera källsortering i offentliga miljöer skapar vi renare, mer hållbara och medvetna samhällen. Varje individ som engagerar sig i källsortering spelar en viktig roll i att göra skillnad och bidra till en grönare framtid för kommande generationer. Så låt oss ta steget och arbeta tillsammans för att skapa en renare och mer hållbar värld.