Vi introducerar KLOSS Small och Mini

KLOSS – Introduktion

KLOSS är inspirerad av byggklossar i trä för barn, designade av Kauppi & Kauppi för TreCe. Modulära återvinningskärl som kan grupperas och kopplas ihop om och om igen, i kreativa grupper och formationer. En funktionell och anpassningsbar återvinningsmöbel, designad för att vara tillgänglig i alla tänkbara interiörer och situationer – som bidrar till en bra återvinningskultur överallt!

KLOSS-konceptet presenterades första gången våren 2023, baserat på tre stålmoduler och ett brett utbud av tillbehör. Med en enastående modularitet och utbytbarhet har designen fått ett stort erkännande och har vunnit flera internationella designpriser för sin innovativa och hänsynsfulla strategi.

KLOSS olika storlekar
KLOSS olika storlekar

KLOSS 2024 – Nya storlekar & tillbehör 

År 2024 utökas KLOSS återvinningsmöbler från TreCe med två nya mindre modulstorlekar och flera nya funktioner – och går upp från att vara en modulär samling till en större infrastruktur av återvinningsmöbler. De nya tillskotten KLOSS Small och KLOSS Mini kommer att möjliggöra sopsortering överallt – från de största utrymmena och interiörerna till mindre och mer kompakta miljöer. De mindre KLOSS-storlekarna kommer att passa bra in i alla möjliga sammanhang där sorteringsmöbler behövs, även där utrymmet kan vara begränsat eller där kärlen behöver harmonisera med den övergripande inredningsstilen. KLOSS kan smälta in eller karakterisera ett utrymme beroende på val av storlek, sammansättning, färg & tillbehör. 

KLOSS Small och KLOSS Mini är väl lämpade för placering i anslutning till arbetsbord, bredvid eller under bord, på väggar och mellan möbler. Ett helt nytt tillbehör till KLOSS-systemet är benstativet, designat för att gruppera och lyfta små vänliga sorteringsstationer utan tung skuggning. Lämplig som fristående öar i korridorer, eller som små återvinningsenheter bredvid soffor, solstolar och bänkar i sittgrupper. KLOSS Small och Mini kan väggmonteras individuellt eller radas upp på smala benstativ, vilket speglar alternativet som även finns för de större KLOSS-kärlen. 

”De nya KLOSS-storlekarna är designade för att vara nära och tillgängliga i varje daglig situation – helst inom en arms räckhåll. De nya snygga versionerna är designade för att sortera saker som antingen är mindre eller avfall som samlas in i mycket långsammare takt, som batterier eller glödlampor. Vår vision är att det inte ska finnas något utrymme för litet för sortering med KLOSS, och de här nya behållarna är små och söta nog att passa in var som helst.” – Kauppi & Kauppi 

KLOSS olika storlekar
KLOSS Small, två kombinationer, sex respektive fyra moduler

Lockprogrammet för de nya KLOSS Small och Mini-modellerna inkluderar fasta mjukstängande toppar och lock. I varje enhet finns en integrerad påshållare och ett extra val av en innerbehållare i 100 % återvunnen plast, för att förhindra läckage eller för att minimera användningen av extra påsar. Varje modul kan användas ensam eller i kreativa grupper. Ihopkopplade moduler kan enkelt omgrupperas till nya formationer när som helst. KLOSS-modulerna är förberedda för ett utbytbart basprogram som innehåller justerbara fötter, ben, hjul, benstativ och väggfästen. Hela KLOSS-systemet är pulverlackat i 11 standard RAL-färger, eller i valfri anpassad RAL. Alla delar kan tas isär och repareras, fräschas upp, renoveras, bytas ut och återvinnas. 

“KLOSS är en design som inte har någon speciell form, utan vilken form som helst! Vår design är tänkt att kombineras, utföras och varieras i det oändliga – i grupper, stationer, rader och öar. Supermodulär, superomfattande och superanpassningsbar! KLOSS har ett självklart syfte och funktion, men bär också ett hållbarhetsbudskap och uppmuntran att bidra till en mer cirkulär värld. “- Kauppi & Kauppi 

Det utökade KLOSS 2024-systemet bildar och etablerar en större infrastruktur för avfallssortering och återvinning, utformad för att möta nuvarande krav och framtida behov. KLOSS återvinningsmöbler kommer att tjäna och hjälpa dig att uppfylla de nya EU-kraven för sortering av bioavfall, som introducerades i januari 2024 – på ett smart, snyggt och framtidsanpassat sätt. 

Läs mer om KLOSS Small

Läs mer om KLOSS Mini