Vi utökar sortimentet för Etage

Etage lanserades först på SFF 2023 som en miljöstation på minimerad golvyta, staplad på höjden med genomtänkta material och detaljer. Källsortering och funktion lyfts fram i stället för att gömmas, och miljötänket är med rakt igenom. Sedan dess har Etage belönats med German Design Award 2024 och nu utökas sortimentet med toppmatade papperskorgar, krukor samt nya höjder.

Bakgrund

I takt med att kraven på källsorteringen ökar i världen, kan det vara svårt att integrera fula och skrymmande kärl. Samtidigt vill många arbetsplatser inte gömma undan källsorteringen utan snarare framhäva företagets miljöambitioner. När arbetet påbörjades var utgångspunkten en vacker papperskorg med maximerad funktion på liten golvyta. Designarbetet började från grunden med analys och ifrågasättande av det gängse sättet att lösa problemet. Vår lösning blev noggranna materialval och att bygga på höjden i våningsplan, i etage.

Etage nyheter
Etage nyheter

Design och form

Etage har en vacker stomme i moccabetsad, klarlackad och vitbetsad ekfanér. I fin kontrast till detta är inkasten gjutna i svart eller vit bioplast. De är lätta att torka av och kan bytas. Inkasten är vinklade inåt för att underlätta att skräpet hamnar rätt. På vinklad yta mot brukaren finns tydliga symboler placerade för att visa vad som skall kastas. Bakom dörren finns behållare i återvunnen plast, de är lättömda och håller soppåsarna samtidigt som de skyddar den fina träpelaren fri från läckande påsar.
Från och med i år finns Etage även tillgänglig som en toppmatad källsorteringsmöbel. Det gör det enkelt att sortera avfall samt att plantera växter som renar inomhusluften. På toppen sitter en skyddande ring i metall där symbolerna placeras som även är enkel att rengöra.
Fyra höjder på pelaren ger möjlighet till olika volymer för skilda ändamål, tillsammans skapar de en dynamisk källsorteringsstation. För att optimera sorteringen, kan Etage fås med inkast från två håll, antingen med hel- eller halv behållare vilket ger 4 eller 6 inkast på en liten yta.

Enkel att placera i ett hörn eller mitt i rummet. En vacker miljöstation kan placeras med bättre tillgänglighet i stället för att stuvas undan, vilket uppmuntrar till mer sortering.

Hållbarhet och material
• Inkast tillverkade av 87 % biobaserad PLA plast (sockerrör). Kan enkelt bytas ut och materialåtervinnas.
• Innerkärl och planteringskärl i 80 % återvunnen ABS-plast
• Stomme i böjträ, Ekfaner FSC 100 %
• Metalldetaljerna är tillverkade i 20% återvunnet stål med lång hållbarhet

Läs mer om Etage